Соопштение за јавноста: Од 01.06.2013г. започна електронско издавање на Одобренија за градење (www.gradezna-dozvola.mk)***НОВ ПРОЕКТ на ЗГ Хуманост кон младите-Услов за подобар живот

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изградба на регионален пат Десово - ж.с.Браилово

На ден 19.06.2013г. беше пуштен во употреба регионалниот патен правец Десово - ж.с.Браилово, инвестиција поддржана од Министерството за транспорт и врски на Република Македонија.

dscn0111.jpg

На свечениот чин беа присутни Министерот за транспорт и врски г-ин Миле Јанакиески, Градоначалникот на општина Долнени г-ин Бше Милошески, Секретарот на општина Долнени г-ин Севгани Ибрахими, Директорот на МЖ г-ин Оливер Деркоски, претставници на општинската администрација и жители од населените места Десово и Браилово.

dscn0117.jpg