Соопштение за јавноста: Од 01.06.2013г. започна електронско издавање на Одобренија за градење (www.gradezna-dozvola.mk)***НОВ ПРОЕКТ на ЗГ Хуманост кон младите-Услов за подобар живот

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

``Ден на дрвото``во општина Долнени

На ден 27.11.2013г. (среда) беше спроведена уште една успешна акција за пошумување на територијата на општина Долнени. На локалитетот ``Ропотовски рид``во близина на н.м.Ропотово, на површина од 1ха беа засадени 2.000 садници од видот даб и јасен, и неколку борови дрвца. 

img_20131127_101749.jpg

Во оваа есенска акција за пошумување активно учество зедоа вработените од Локалната самоуправа на општина Долнени, предводени од Градоначалникот Др.Боше Милошески и Секретарот м-р Севгани Ибрахими, вработените од ЈКП``Долнени``, предводени од Директорот Сашо Вељаноски, учениците од основните училишта во општина Долнени, предводени од директорите и наставниот кадар, вработени лица од ЈП``Македонски шуми``- Црн бор - Прилеп, припадници на Армијата на Република Македонија и жители од н.м.Ропотово.

img_20131127_102628.jpg

 

img_20131127_102651.jpg
 

 img_20131127_102735.jpg